Telefoon: 036-5222003
Helpdesk: 036-5221919

Clouddiensten en werkplekbeheer

Uw wolkje in ons wolkendek

adult_data_center_female_1181338
Overal toegang tot je vertrouwde werkomgeving zonder grote investeringen en hoge maandelijkse kosten? Dat kan met de Smart Business Service (SBS). Jouw server draait dan virtueel in ons datacentrum.

Het belangrijkste voordeel van het SBS concept is, dat je je geen zorgen hoeft te maken over de IT. Backups, beveiliging en updates worden door ons verzorgd. Zelfs jouw privacy komt niet in het gedrang; jouw data staat beveiligd op onze of je eigen server opgeslagen. Het is zelfs mogelijk om al je data op je eigen harddisk te plaatsen. De harddisk is dan je opslag van uw SBS. Zo ben je minder kwetsbaar wanneer je computer, tablet en/of smartphone uitvalt. Je kunt met nagenoeg ieder apparaat verbinding maken met je SBS. Dit kan de PC van de buren zijn of je huurt tijdelijk een notebook of tablet bij ons.

 

Cloudportaal

Verder dan de cloud

Cloudportaal
Maar SolveIT gaat nog verder met het Cloudportaal. Door het samensmelten van lokale netwerken, cloud technieken, bestaande (Windows/Mac/Linux) omgevingen en open source kunnen we een zeer flexibele ICT omgeving presenteren, die besparingen in de beheerskosten van tot wel 70% kan opleveren ten opzichte van de traditionele ICT omgevingen.

Het CloudPortaal zorgt ervoor dat het lokale netwerk, de cloud en het internet samenkomen in één overzichtelijk portaal. Door het toevoegen van Desktop services hoeft er op de lokale PC’s, laptops en mobiele apparaten niets meer geïnstalleerd te worden. U draait bijvoorbeeld Word als een webapplicatie. Dit betekent: Geen installatie en nagenoeg geen beheerkosten op de werkplekken, terwijl allerlei soorten apparaten, van smartphone, tablet tot PC, gebruikt kunnen worden.

Alle gebruikersnamen en wachtwoorden staan geëncrypt en on premise opgeslagen. Bovendien zit er een uitgebreid systeem in waarin alle gebruikers een uniek account hebben met op maat gemaakte rechten. Accounts kunnen op ieder moment worden aangemaakt, uitgeschakeld, aangepast of verwijderd.

Vanwege onze veilige manier van verbinding is het mogelijk om Single Sign-on (SSO) toe te passen. Voor het automatisch inloggen met SSO worden WebApps naar eigen voorkeur gemaakt en gerubriceerd. Wanneer een gebruiker geautoriseerd is, zorgt het aanklikken van een WebApp automatisch voor het inloggen.

Meer informatie kunt u vinden op https://www.cloudportaal.nl.

De voordelen van Cloudportaal op een rijtje:

IconTemplate
Altijd en overal toegang

IconTemplate
Device onafhankelijk

IconTemplate
Flexibel en schaalbaar

IconTemplate
Drastische vermindering op je ICT-kosten

IconTemplate
Nooit meer wachtwoorden onthouden met Single Sign-on

IconTemplate
Zeer betrouwbaar door schakelen tussen meerdere internetverbindingen

IconTemplate
Geen zorgen over onderhoud, beheer, privacy en security